Kurser

Tack vare vårt samarbete med Wella kan vi erbjuda alla våra elever fri tillgång till Wella’s olika färg- och trendkurser efter studietiden (förutsatt att man arbetar på en Nikita-salong). En fantastisk möjlighet att fortsätta utvecklas som frisör och bygga på sina kunskaper även efter utbildningen. Några av de kurser vi rekommenderar att börja med är:

ESSENTIAL COLOR – NIVÅ 1
GRUNDKURS

Essential Color är första steget i Wella Color Program och vänder sig framförallt till dig som nyligen börjat jobba med Wella Professionals färger. Den passar även dig som behöver lära dig eller få en uppfräschning i grunderna i hårfärgning och även till dig som är nyutexaminerad frisör.

Kursen ger dig en perfekt mix av grundläggande färgteori och praktikska övningar som gör att du snabbt kommer igång med Wella’s färger och färgbehandlingar. Kursen omfattar färglära, hårets uppbyggnad, enklare appliceringstekniker och samtliga produkter i Wellas färgsortiment inkl. Illumina Color och KP Innosense. Du får tips om bra och enkla sätt att göra en korrekt och lyckad konsultation, populära färgrecept samt arbeta praktiskt med våra appliceringstekniker på modell.

Värde: 995:- Längd: Heldag (teori/demo & praktiskt arbete) Kl. 10.00-17.00

EXCEED COLOR – NIVÅ 2
FORTSÄTTNINGSKURS – HÖST – och VINTERTRENDER 

Exceed Color är fortsättningskursen i Wella Color Program omfattar de flesta utmaningar och problem du ställs inför på salongen. Vi lägger stort fokus på färgkorrigering och lösningar som förenklar ditt arbete och varvar teori med praktiskt arbete på modeller så att du får möjlighet att testa det du lärt dig. Kursen utmanar din kreativitet, ger svar på dina frågor och gör din vardag på salongen lite enklare och förhoppningsvis mycket roligare.

Exceed Color passar dig som vill fortsätta utveckla dina färgkunskaper, du har gått Essential Color eller arbetat med Wellas färger under en längre tid. Kursen omfattar alla våra färgprodukter så som Illumina Color, KP Innosense, Color.Id, Blondor Freelights mfl.

Värde: 2250:-  Längd: Två heldagar (teori/demo & praktiskt arbete). Kl. 10.00-17.00 båda dagarna.

WELLA’s FÄRG- och KLIPPTRENDER
TREND VISION CUT & COLOR – LOOK & LEARN 

Trend Vision Cut & Color LOOK & LEARN ger dig allt du behöver veta om höstens och vinterns trender inspirerade av ”Reshape Collection” – Wellas salongsvänliga höst- och vinterkollektion. 

Under kvällens visning uppdaterar vi dig på de senaste trenderna inom färg och klipp och visar nya spännande färgblandningar och tekniker som är enkla att använda på salongen. Du får även tips om vad som sker modemässigt och inom makeup för en komplett look till hösten och vintern.

Värde: Inspirationskväll 795:- (inkl. lättare förtäring). Längd: 2 timmar. 18.00 mingel, visningen börjar 18.30.