International Hair Academy

International Hair Academy är en skola med 5 lärare som gemensamt besitter bred kunskap. Vi vidareutbildar oss ständigt för att just du som elev på skolan ska få chans till kunskap om de senaste trenderna samtidigt som vi värnar om den grundläggande kunskapen du behöver för att lyckas i din framtid som frisör eller barberare. 2019 gick skolan från att enbart vara en privat utbildning till att även kunna erbjuda kommunal vuxenutbildning.

På skolan är stämningen alltid på topp och vi jobbar mot ett gemensamt mål: att göra dig så redo för din framtid som frisör eller barberare som möjligt.

Skolan har stora rymliga lokaler med bland annat en elevsalong som tillåter 30 kunder samtidigt. Är din dröm att bli frisör eller barberare så hjälper vi dig förverkliga den. Välkommen till oss på IHA!

Hitta hit

Adress:

International Hair Academy

Kanalvägen 3 A
19461 Upplands Väsby

Therese Haleving

Rektor och legitimerad yrkeslärare på International Hair Academy.
Innehar gesällbrev i frisöryrket, gesällbrev i barberaryrket, frisörmästare, barberarmästare, examinator och ambassadör för Frisörföretagarna.

Min stora passion är att lära ut och att se människor växa i sin yrkesroll.

Utbildning och frisörbranschen är något jag brinner för. Därför är jag engagerad på flera olika sätt i branschen, bland annat som ledamot i Frisörföretagarnas Riksstyrelse och examinator vid branschens del –och gesällprov. Och självklart jobbar jag fortfarande på golvet som frisör!

På min fritid så umgås jag med mina barn och vänner. Sommartid tar jag gärna en sväng på min motorcykel.

Min styrka som lärare och rektor ligger i att jag alltid försöker relatera till elevens situation. Jag har själv varit med om den roliga men krävande utvecklingstiden för att nå dit jag är idag. På vägen har jag hunnit med att avlägga gesällprov, mästarprov, make-up artistprov och nu senast barberargesällprov.

Prov är något som kan vara roligt, man måste bara ha rätt coachning och aldrig ge upp. Vill du så kan du!

Anna-Kerstin ”Acke” Ericson

Legitimerad yrkeslärare på International Hair Academy.
Innehar gesällbrev i frisöryrket, Wella – Master Color Expert och arbetat som examinator. 

Jag tog mitt gesällbrev 1993 och har sedan dess mestadels arbetat som egen företagare och drivit frisörsalong.

Så småningom kände jag ett behov av att vidareutbilda mig inom yrkesfältet och började med att läsa modevetenskap på Stockholms universitet.

Detta gav mersmak så jag fortsatte med yrkeslärarlinjen och tog min examen 2013.

Eftersom jag brinner för utbildning, salongsarbete och kundkontakter delar jag numera min tid mellan IHA, en hyrstol i frisörsalong, samt arbetar som examinator för del- och gesällprov.

De stunder jag inte sysslar med hår på ett eller annat sätt, ägnar jag åt musik, mode och skidåkning. Och kaffe.

Robbin Lindberg

Legitimerad yrkeslärare på International Hair Academy.
Innehar gesällbrev i frisöryrket, gesällbrev i barberaryrket, frisörmästare, barberarmästare, ambassadör för Frisörföretagarna och arbetat som examinator.

Jag är en riktig hårnörd! Jag älskar allt som har med frisöryrket och hår att göra. Hår är mitt största intresse. Jag utbildade mig 2015 till frisör på International Hair Academy och är glad att efter några år på salong vara tillbaka i skolan, men den här gången som lärare. 

Jag inledde min karriär med att arbeta några år på Nikita Hair. Där arbetade jag dels som frisör men även som salongschef. 2017 tog jag mitt gesällbrev som frisör och jag valde att i samband med det bli egen företagare och hyra stol. Under våren 2022 tog jag mitt gesällbrev som barberare och under hösten 2022 fullföljde jag mina mästarutbildningar och är nu både frisörmästare och barberarmästare. Sommaren 2023 tog jag även min yrkeslärarexamen, så nu har jag fullbehörighet enligt frisörlicensen.

Utöver att undervisa har jag arbetat jag som examinator för Frisörföretagarna och är ambassadör. 

Så med den lilla fritid jag har som inte går till något hårrelaterat spenderas med vänner, familj eller med en bra serie. 

Melodie Hartwig

Legitimerad yrkeslärare på International Hair Academy.
Innehar gesällbrev i frisöryrket, gesällbrev i barberaryrket, frisörmästare, barberarmästare, förtroendevald Handelsrepresentant & examinator.

 

2008 tog jag första steget in i frisörernas värld och har sen dess förälskat mig i yrket. Det är en kreativ och utmanande bransch med oändliga utvecklingsmöjligheter! 

Jag tycker om att vara glad! Och jag blir glad av att jobba med människor, att se dem växa in i något som gör just dem glada. Jag tycker även om att utmana, både mig själv och andra. Jag brinner för utbildning och tror att inställningen ”vill man så går det” kan ta en hur långt som helst. 

Innehar gesällbrev och mästarbrev som både frisör & barberare och examinerar frisörer vid del och gesällprov som representant för Handels. 

Utöver att jobba som lärare jobbar jag som frisör på salong och danslärare för unga vuxna och ungdomar. 

Jag har turen att få jobba med mina intressen! Så på fritiden, utanför arbetet, spenderar jag min tid med min man, min familj och mina vänner… och då är jag gärna i solen! 

Daniella Yacoub

Legitimerad yrkeslärare på International Hair Academy.
Innehar gesällbrev i frisöryrket och är Voke Master Hair Extensions Educator

Det bästa med att vara lärare är att få lära ut eleverna det yrket man själv brinner för! Jag älskar dessutom utmaningar, och läraryrket består av många utmaningar. Att ge eleverna det bästa man kan för att det ska lyckas i framtiden är en glädje!

Att vara frisör är fantastiskt då man får använda sin kreativitet varje dag. Något du har gjort kan gynna en människas självförtroende. Som frisör kan du även styra hur du själv vill jobba!

Som frisör kan man lära sig något nytt varje dag, då det alltid finns nya trender, produkter och tekniker.

Har tidigare arbetat på Nikita Hair som frisör och har gesällbrev. Men har den senaste tiden fokuserat på plugga till yrkeslärare på SU samtidigt som jag jobbar på skolan. Blev klar januari 2022. Nu framöver så är jag hemma och är mammaledig ett tag.

Tjänst under rekrytering

Specialpedagog på International Hair Academy
EPOST

Kontakta skolans rektor fram till att tjänsten är tillsatt. 

Tjänst under rekrytering

Studie- & yrkesvägledare på International Hair Academy

EPOST

Kontakta skolans rektor fram tills att tjänsten är tillsatt.

d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs